Wednesday, 3 September 2014

Tutorial: Membuat Jahitan Tepi Halus Menggunakan Mesin Brother Model 3034D

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Semoga semua sihat wal'afiat belaka, insya'Allah. 

Ramai yang menghantar mesej kepada saya bertanyakan cara membuat setting jahit tepi halus gedik menggunakan mesin jahit tepi mudah alih Brother 3034D. Insya'Allah saya akan berikan tutorialnya menggunakan gambar tanpa suara berikut. Semoga mudah difahami. 








Akhir sekali saya ingatkan, jangan lupa cabut tapak jahit halus biasa. Kalau tak cabut, jahitan tetap akan besar walaupun setting yang lain sudah betul. Selamat mencuba!

8 comments:

  1. salam sis arnisa.. sy bru shj beli mesin.. boleh tunjukkn tapak mne y perlu dicabut tuk jahitan halus ni?? syukran jazilan diucapkn kiranya dpt kongsikan :)

    ReplyDelete
  2. Salam sis qielawa. Maaf baru perasan soalan sis. Hehe...ok pegi bahagian pisau kat mesin tu.kat situ ada satu besi ada line kuning kan? Cabut benda tu. Bnda tulah yg sy maksudkn.kalau pasang balik utk jahit tepi kadar. Cabut bnda tu akam jd jht tepi halus

    ReplyDelete
  3. Kalau tak faham juga call je saya.hehe 0194001674

    ReplyDelete
  4. terima kasih byk sis tlong jwpkn gak.. sy dh search google alhamdulillah jumpe gak link youtube tutorial Bro3034d... terima kasih perkongsian mudah cara yg sis berikn... ;)

    ReplyDelete
  5. assalammualaium sis. yang 4.5,4,4 tu dari kanan mesin or kiri ? terima kasih kiranya dapat dikongsikan ..

    ReplyDelete
  6. saya dan keluarga mengambil yang haq sahaja yang batil kami pulangkan kembali pada pembaca pembaca dan tuan blog dulu kini dan selamanya.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Maaf nak tanya...mesin ni boleh jahit tepi halus dan tepi biasa ke?tahan lasak tak?tgh memcr mesin jahit tepi...

    ReplyDelete